Akne-min

Водещи тенденции в грижата за красотата 2021

Всяка година минава под знака на различни тенденции – било то в модата, храненето, или грижите за кожата и безупречния външен вид. Понякога се разграничаваме от „модерното“ и създаваме свои индивидуални ритуали за красота, друг път сме склонни да опитаме нещо различно и актуално и да се придържаме към годишните тенденции. Несъмнено изминалата година беше изпълнена с много предизвикателство и внесе сериозни промени в нашата рутина. Наред с непрекъснатите грижи за здравето и хигиената, ние се научихме да поддържаме кожата си непрекъснато гладка и хидратирана заради ежедневното носене на маски. Започнахме да използваме по-малко грим, наблегнахме и на здравословното хранене, за да си осигурим по-добър тонус.

Не е изненада, че през 2021 също се очертават нови и интересни промени в грижите за красотата. Затова няма да губим повече време и ще ви представим 5 водещи прогнози за тенденции през тази година.

Използване на повече продукти за омекотяване на кожата

Безспорно във всяка дамска чанта има поне по един дезинфекциращ продукт за ръце, който се използва ежедневно. Голяма част от тези продукти са изключително агресивни към кожата и често предразполагат към алергични реакции или причиняват кожни раздразнения. По тази причина дерматолозите препоръчват използването на кремове за ръце по няколко пъти на ден, защото те едновременно овлажняват и омазняват кожата. Много производители на хигиенни продукти твърдят, че започват да използват съставки, които щадят кожата  и са съобразени с нейната чувствителност. Защо пък да не очакваме и тенденции брандовете да променят формулите на продуктите за дезинфекция, които произвеждат.

Преминаване изцяло към натурална козметика

Натуралната козметика придобива популярност у нас през последните няколко години и се забелязва ръст при търсенето на продукти с висока концентрация на активни съставки, без химикали и добавени аромати. Освен че са хипоалергенни и могат да се използват безпроблемно дори при чувствителна кожа, натуралните продукти почистват всички замърсявания и осигуряват свеж и сияен вид на кожата.

Използване на повече почистващи продукти за лице

Независимо колко усилия полагате в грижата за кожата, правилното почистване е  първото нещо, което ще ви гарантира гладкост, нежност и блясък. Дори да прекарвате цял ден у дома, лицето ви пак е подложено на замърсяване заради праха във въздуха. Затова всяка вечер е необходимо кожата да се почиства добре. Препоръчително е да се консултирате и със специалист или дерматолог какви почистващи продукти са подходящи за вашия тип кожа.

Повече спа и уелнес процедури

Ежедневният стрес и напрежение носят много негативни последици за нашето здраве и външния вид на кожата. В допълнение, прекарваме толкова много време затворени в помещения, че сме ограничили напълно движението. Напълно естествено е да прогнозираме, че спа и уелнес процедурите ще се превърнат в неразделна част от нашето ежедневие. Отпускането на тялото и освобождаването на ума от нежелани мисли са в основата на вътрешната ни хармони и баланс. Сред процедурите, които носят истинска наслада и удоволствие, попадат релаксиращите терапии и ритуали, хидромасажните процедури, както и спортните активности за хармония и тонус на тялото.

Тренировки за оформяне на стройно и стегнато тяло

Разбира се, красотата не се изразява единствено в грижи за кожата. За да се чувстваме жизнени и енергични, е важно да поддържаме също стройна фигура. Затворените спортни зали и изолацията у дома са една от причините да усещаме тялото си отпуснато и да натрупваме повече подкожни мазнини. Затова към водещите тенденции в грижите за красотата прибавяме и редовните тренировки, било то във фитнес залата или у дома с онлайн инструктор.

Почерпихте ли вдъхновение от изброените тенденции? И ще се придържате ли към тях тази година. Това решавате сами, а ние ще продължаваме да ви припомняме колко е важно да полагате грижи за здравето и красотата си.

Сподели поста

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Estéti Co

Последвай ни в Instagram